Рецепти за пухкави кифлички

вход през zajenata.bg
357044

Кашкавалени кифлички

200 мл прясно мляко
2 с. л. захар
1 и 1/4 ч. л. суха мая
или 18 г прясна мая
1 ч. л. сол
20 г краве масло
или 20 мл олио
300-320 г брашно

150 г нарязан кашкавал тип Гауда

1 яйце
1 с. л. прясно мляко
1 ч. л. олио

• Маята се разтваря в 100 мл топло мляко заедно с 1 с. л. захар и 1 с. л. брашно.
• Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути.
• Брашното се пресява заедно със солта, добавят се захарта, млякото и шупналата мая.
• Омесва се тесто, като накрая се прибавя и маслото(олио).
• Меси още 10-15 минути до еластично, гладко и нелепнещо тесто.
• Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа.
• Покрива се и се оставя на топло да втаса за 40 минути.
• Бухналото тесто се разделя на 16 топки (1 топка = 37 г).
• Всяка топка се разточва на овална питка.
• В основата се слага по малко кашкавал, а от другата страна се правят 3 разреза.
• Навиват се кифлички.
• Нареждат се на разстояние в намазана с масло тава със "шева" отдолу.
• Покриват се и се оставят да втасат за 15 минути.
• Намазват се с разбитото яйце с мляко и олио.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 220 С за 10-12 минути до златист цвят. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft