Рецепти с агнешко за Великден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Мариновани котлети за Великден
178181

Мариновани котлети за Великден

4 котлета по 150 г от агнешко месо
6 с.л. растително масло
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. горчица
2 ч.л. браш­но
сол
захар
черен пипер
няколко капки коняк
40 г масло
бульон

Почистените от несмилаемите части котлети се начукват от двете страни, посоляват се леко, наръсват се с черен пипер и се оставят да отлежат 2 часа в марината от половината растително масло, лимоновия сок, горчицата, коняка и по 1 щипка сол и захар. Отцеждат се и се пържат в останалото растително масло (силно загрято) до светлокафяво оцветяване. Изваждат се в за­топлена чиния и се наръсват с маслото. Към мазнината от пърженето се прибавят маринатата и 1/2 ч.ч. бульон (или вода), в който е размито брашното. Полученият сос се вари 5-6 минути и се изсипва в сосиера.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft