Пилешки бутчета по хавайски
4 пилешки долни бутчета
смлян черен пипер
сладък червен пипер
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил
2 червени чушки
2 с. л. (30 г) краве масло
200 г консервиран ананас
125 мл вода
• Пилешките долни бутчета се измиват и се подсушават.
• Поръсват се със смлян черен пипер и червен пипер.
• Джинджифилът се обелва и заедно с чесъна се наситнява.
• Лукът се нарязва на полумесеци.
• Чушките се почистват от семето и се нарязват на кубчета.
• В тиган се загрява маслото.
• Запържват се бутчетата за 5 минути от всяка страна, след което се поставят в намаслена огнеупорна тава.
• В същия тиган се запържват лукът, чесънът и джинджифилът.
• След 5 минути се прибавят чушките и водата.
• Сместа се запържва още 10 минути.
• Прехвърля се в тавата върху бутчетата.
• Ананасът се отцежда и се нарязва на кубчета.
• Прибавя се към бутчетата.
• Фурната се загрява на 175 С.
• Пилешките бутчета по хавайски се пекат около 30 минути или до готовност.