Рецепти за вкусни пилешки бутчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешки бутчета с къри и ориз
279502

Пилешки бутчета с къри и ориз

6 големи горни пилешки бутчета
2 с л олио
1 голяма кромид лук
2 с л къри на прах
350 г дългозърнест ориз
700 мл пилешки бульон
250 г замразен зелен грах

• Фурната се загрява на 200 С.
• Олиото се сгорещява в тиган и се поставят пилешките бутчета.
• Запържват се 8-10 минути (с кожата надолу) или докато кожата не стане златиста и хрупкава.
• Прибавя се тънко нарязаният на шайби лук и се готви 5 минути.
• Подправя се с къри и се оставя за 1 минута.
• Изсипва се оризът и бульонът.
• Ястието се довежда до кипване и се покрива с капак или алуминиево фолио.
• Премества се във фурната.
• Пече се 30 минути или докато оризът попие целия бульон.
• Прибавя се замразеният грах и се разбърква.
• Оставя се похлупен 5-8 минути и се сервира. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Ястия с пилешко
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft