Рецепти за вкусни пилешки бутчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешки бутчета с хрупкава коричка
279482

Пилешки бутчета с хрупкава коричка

2 големи пилешки бутчета
1 голям лимон
връзка розмарин
връзка мащерка
12 листа салвия (градински чай)
сол
смлян черен пипер

За Allioli

2 големи скилидки чесън
морска сол
1 и 1/2 - 2 с. л. зехтин extra-virgin

• За Allioli (чеснов сос) чесънът се счуква заедно с щипка сол в хаванче на кашичка.
• Капка по капка се прибавя зехтинът, докато сосът не стане гъст и кремообразен.
• С получения сос се натриват пилешките бутчета отгоре и под кожата.
• Оставят се да се мариноват за 2 часа или цяла нощ (ако нямате време може да се пече и веднага).
• Пилешките бутчета се подреждат в огнеупорна тава.
• Равномерно се разпределя лимонът, който е нарязан на филийки с дебелина 5 мм, розмаринът, мащерката и салвията.
• Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.
• Фурната се загрява на 220 С.
• Пилешките бутчета с хрупкава коричка с чесън, лимон, салвия, розмарин и мащерка се пекат 45-60 минути. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Ястия с пилешко
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft