Пилешки бутчета с картофи
1 кг пилешки бутчета
3-4 скилидки чесън
2 глави кромид лук
6-8 картофа
250 мл (1 ч. ч.) пилешки бульон
1 (420 г) консерва обелени и нарязани на кубчета домати
сол и смлян черен пипер
2 ч. л. розмарин, мащерка,босилек, риган
зехтин
• Фурната се загрява на 200 С.
• Картофите се измиват, обелват и се нарязват на кубчета.
• Нареждат се в намаслена със зехтин огнеупорна тава.
• Картофите се пекат 20 минути.
• В това време пилето се измива и се подсушава.
• Лукът се обелва се нарязва на полумесеци, а чесънът се накълцва на дребно.
• Подготвените лук и чесън се изсипват върху картофите.
• Отгоре се подправят с италианския микс, сол и черен пипер.
• Поливат се с малко зехтин, след което пилешките бутчета се нареждат с кожата на горе.
• Пилешките бутчета се поръсват със сол, черен пипер , розмарин, мащерка,босилек, риган.
• Поливат се със зехтин.
• Пилето с картофи се пече 30 минути.
• Тавата се изважда и се залива с доматите.
• Пилето с картофи се връща във фурната.
• Пече се още 30 минути, след което се изважда и се поднася.