Карамелизирани пилешки пържоли от бут
2 ч. л. олио
4 пилешки пържоли от бут
1 глава червен лук
3 скилидки чесън
55 г кафява захар
1 с. л. тъмен соев сос
1 с. л. рибен сос
1/3 връзка кориандър
• Фурната се загрява на 200 С.
• В дълбок тиган се сгорещява олиото.
• Изпържват се пилешките пържоли от двете страни до златист цвят.
• Нареждат се на един ред в огнеупорна тава.
• Пекат се непокрити 25 минути или до готовност.
• Междувременно в същия тиган се пържат тънко нарязаните лук и чесън, докато омекнат.
• Добавят се захарта и сосовете.
• Готвят се 3 минути, като се разбъркват често.
• Изпечените пържоли се връщат в тигана заедно със ситно нарязания кориандър.
• Обръщат се няколко пъти в карамелизираната смес.
• Карамелизираните пилешки пържоли се поднасят топли.
Добавено на: 05.08.2009, видяна 1610 пъти