Рецепти за ястия в гювеч

вход през zajenata.bg
673894

Пилешки гювечета

* 400 г пилешко филе
* 200 г гъби
* 6 бр. печени червени чушки
* 300 г сирене
* 200 г кашкавал
* 4 бр. яйца
* 800 г млени домати (1 буркан)
* 6 скилидки чесън (1 връзка пресен)
* по 1 ч.л. риган и босилек
* по 1/2 ч.л. чубрица, черен пипер и сол
* олио

Пилешкото филе, гъбите и чушките се нарязват на парченца. В тенджерка с малко олио се запържват пилешкото и гъбите, след това се прибавят чушките и доматите, оставят се да поврат на тих огън докато изври водата от доматите. Слага се солта, чесъна и всички подправки, получената смес се разпределя в 4 гювечета (подмазани с олио), отгоре се разпределя натрошеното сирене, счупва се по едно яйце и се пече около 35 минути. 10 минути преди да станат готови се поръсват с настъргания кашкавал и се допичат до златисто.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft