Ястия от Френската кухня

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешко бон филе по Френски
142150
Пилешко бон филе по Френски

Пилешко бон филе по Френски

900 г пилешко бон филе
3 големи глави лук
2 бр. моркови
1 връзка пресен чесън
3 бр. чушки
1 бр. домат
по 1 ч.л. черен пипер и къри
1/2 ч.л. куркума
по 2 щипки босилек и магданоз
зехтин или олио за пържене
соев сос
100 мл червено вино
сол

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета (2 см). Лука се нарязва на ленти, моркова - на шайби, доматите и чесъна също се нарязват. Месото се разделя на три части. Едната част от месото се пържи заедно с едната глава лук, единия морков, пресния чесън и домата. Пържи се, докато лукът стане прозрачен, тогава се добавят черния пипер и 1 щипка босилек, оставя се да се запържи още 2-3 минути, маха се от огъня и се поставя в отделна купа, в която накрая ще се смеси всичко. Втората част от месото се пържи заедно с втората глава лук и останалия морков. Пържи се, докато лукът стане прозрачен, тогава се добавят магданоз, 3 с.л. соев сос и сол, пържи се още 3-4 минути, маха се от огъня и се поставя в общата купа. Третата част от месото се пържи заедно с чушките. Когато чушките омекнат, се добавят куркумата, кърито и босилека, разбърква се и се добавя виното. Оставя се още 2-3 минути на котлона, маха се и се прибавя към общата купа. Всичко се разбърква и се сервира.
 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft