Пилешко бон филе по Френски
900 г пилешко бон филе
3 големи глави лук
2 бр. моркови
1 връзка пресен чесън
3 бр. чушки
1 бр. домат
по 1 ч.л. черен пипер и къри
1/2 ч.л. куркума
по 2 щипки босилек и магданоз
зехтин или олио за пържене
соев сос
100 мл червено вино
сол
Начин на приготвяне
Месото се нарязва на кубчета (2 см). Лука се нарязва на ленти, моркова - на шайби, доматите и чесъна също се нарязват. Месото се разделя на три части. Едната част от месото се пържи заедно с едната глава лук, единия морков, пресния чесън и домата. Пържи се, докато лукът стане прозрачен, тогава се добавят черния пипер и 1 щипка босилек, оставя се да се запържи още 2-3 минути, маха се от огъня и се поставя в отделна купа, в която накрая ще се смеси всичко. Втората част от месото се пържи заедно с втората глава лук и останалия морков. Пържи се, докато лукът стане прозрачен, тогава се добавят магданоз, 3 с.л. соев сос и сол, пържи се още 3-4 минути, маха се от огъня и се поставя в общата купа. Третата част от месото се пържи заедно с чушките. Когато чушките омекнат, се добавят куркумата, кърито и босилека, разбърква се и се добавя виното. Оставя се още 2-3 минути на котлона, маха се и се прибавя към общата купа. Всичко се разбърква и се сервира.