Пилешко филе с шунка и кашкавал
4 пилешки пържоли-филе
гъби
шунка
кисели краставици
кашкавал
топено сирене
черен пипер
сол
вегета
олио или зехтин
Начин на приготвяне:
Гъбите, шунката, киселите краставици и топеното сирене се нарязват на ситно, поръсват се с черен пипер и малко вегета и много малко сол и малко зехтин. Разбърква се с лъжица и това е пълнежът за пържолите. Сместа се разпределя равномерно на всяка пържола, като всяка пържола се завива на руло. Слагаме олио в тавичката, след което и рулцата, сипваме 2 ч.ч. вода. Печем на 200 градуса докато се зачервят. Поръсваме ги с кашкавал непосредствено след като ги извадим от фурната. Поднасяме ги задължително с лимоново резенче и стръкче магданоз за украса. За гарнитура: Млечна салата и катък. Препечен хляб. Подходящи напитки: Бяло сухо вино и минерална вода.