Пилешко филе с топено сирене
4 бр. пилешко филе
За маринатата:
4 с.л. олио
2 с.л. соев сос
За заливката:
кутийка майонеза
меко топено сирене
черен пипер
1 1/2 ч.ч.вода
Начин на приготвяне:
Всяко от пилешките филета се разрязва откъм дебелата част в средата и се разтваря като \\\"пеперуда\\\" за да се изпече по-лесно. Забърква се марината от олиото и соевия сос и разрязаните филенца се мариноват за около 2 часа в сместа. След като са готови се подреждат в голяма тава намазана с олио, а маринатата която остава може да се излее отгоре. За заливката се изтисква топеното сирене от бомбичката в средноголяма купа, слага се и майонезата и се разбърква до получаването на хомогенна смес. Подправя се с черен пипер на вкус и с готовата смес се намазва обилно всяка от пилешките пържолки. Накрая в тавичката около филенцата се налива 1 1/2 ч.ч. вода. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин. Месото става много крехко и с консистенцията почти на пастет, заливката леко се запича върху пържолките, а соса става невероятен! Добър апетит!