Бързи рецепти с крехко пилешко

вход през zajenata.bg
220042

Пиле с ябълки

1 кг пилешко месо
1 гл. лук
2 скилидки чесън
250 г гъби
1 ч.л. мащерка
50 г масло
1 дафинов лист
4 с.л. ябълкова ракия
1 к.ч. ябълково вино
1 кубче пилешки бульон
5 с.л. сметана
бял пипер
сол
700 г кисели ябълки
сок от 1 лимон
Начин на приготвяне:

Пилешкото месо се нарязва на порции поръсва се с бял пипер и се пържи в половината масло до златисто на умерен огън,изважда се. В мазнината от пилето се слагат настърганите лук, чесън, нарязаните гъби, мащерка и дафинов лист, разбъркват се и се връща пилето, наръсва с 3 с.л. от ябълковата ракия и се фламбира, долива се ябълковото вино, 250 г вода, пилешкия бульон и се оставя да поври.Прибавя се и сметаната, задушава се още около 30 мин. Ябълките се обелват и нарязват на четвъртини и се наръсват с лимоновия сок, запържват се в останалото масло до златисто,поръсват се с 1 с.л. ябълкова ракия и се добавят към пилето, задушават се още 5 мин..

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft