Ястия с пилешко за събота и неделя

вход през zajenata.bg
245544

Пиле фрикасе

3 бр. долни пилешки бутчета
2 с.л. олио
2 с.л. брашно
3 бр. жълтъци
4 с.л. кисело мляко
сокът на 1/2 лимон
черен пипер
сол

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода, обезкостяват се и се накъсват на парчета. В дълбока тенджера се слага олиото и в него се прибавя брашното, като се бърка непрекъснато, добавя се бульона от бутчетата и се намалява огъня. Когато сместа започне да се сгъстява се прибавят и вече накъсаните пилешки бутчета. През това време в купа се разбиват жълтъците, киселото мляко и лимоновия сок, докато се получи еднородна смес. Сместа се добавя към ястието докато то е все още на огъня и се бърка за около 5 минути. Към вече готовото фрикасе на вкус се добавя и черен пипер.
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft