Рецепти за пухкави кифлички

вход през zajenata.bg
357085

Пухкави кифлички

600 г брашно

300 мл прясно мляко
200 г захар
1 ч. ч. олио
1 яйце
30 г мая
щипка сол

За плънката:

мармалад, размесен с натрошени орехи/локум

• Маята се разтваря в леко затопленото мляко с 1 ч. л. захар.
• Към пресятото брашно се добавят олиото, разтворената в млякото мая, захарта и солта.
• Измесва се меко тесто и се оставя на топло да втаса за половин час, след което се премесва.
• Късат се малки топки, които се разточват на кръгли кори с големина на малка чиния.
• Всяка кора се реже на 4 триъгълника.
• Към основата на триъгълника се поставя от плънката.
• Триъгълниците се завиват на рулце по посока на върха.
• Подреждат се в намазана с олио тава.
• Всяка кифличка се маже отгоре с разбито яйце.
• Кифличките се изпичат в умерена фурна (180 С). 

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft