29 Юни 2013
1763667
Лесни и вкусни пърленки
Пърленка със кисело мляко и сирене
Чеснова пърленка
Пърленка с маслини
Пърленка на скара
Пърленка с чесън и кашкавал
Вкусна пърленка с кайма, колбас и топено сирене
Икономична пърленка
Пърленка със сирене
Пърленка на скара
500 г брашно
400 мл кисело мляко
1 бр. яйце
20 г мая за хляб
3 с.л. олио
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
щипка сода за хляб
От изброените продукти се замесва средно меко, еластично тесто. Оставя се да втаса около половин час. От тестото се правят топки, които след това с намаслени ръце се изтъняват на тънки питки. Пекат на на скара. След като се изпекат се намазват с масло и се поръсват с шарена сол. Може също да се намажат с чесново или с някакво друго ароматно масло.
Киселото мляко може да се замени наполовина с вода. Изпичането става за около 3-4 минути.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари