18 Март 2012
259663
Супа от коприва с мляко
Салата от спанак и коприва
Салата от коприва
Пюре от коприва
Супа от коприва
Омлет с коприва
Баница със спанак и сирене
Спаначена супа с макарони
Пай от спанак
Дип от спанак и Пармезан
Спаначена супа
Песто със спанак и босилек
Салата от спанак и боб
Пюре от спанак
Пюре от коприва
* 1 кг и 250 г коприва
* 125 г краве масло
* 50 г брашно
* 300 мл прясно мляко
* 100 мл отвара от коприва или вода
сол
чесън
смлян черен пипер
Приготвяне:
• Копривата се почиства и измива.
• Отцеждат се от водата, след което се пасира.
• В част от маслото се изпържва брашното.
• Добавя се копривата, пържи се малко и се разрежда с отварата от копривата и прясното мляко.
• Пюрето се вари 10-15 минути.
• Подправя се със сол, черен пипер и малко счукан чесън.
• Пюрето от коприва преди поднасянето се залива с препържено масло.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари