14 Март 2013
29748
Риба
Рибата съдържа витамини А, D, Е, В1, В2 и В12 , както и омега-3 мастни киселини, минерали и белтъчини.
Сред най-полезните риби са сьомга, тон, пъстърва, треска. Добре е да се консумира риба 2 пъти седмично в суров вид, печена или варена. Последните изследвания препоръчват д ане се консумира скумрия поради високото съдържание на живак в нея.
Сьомгата има най-високо съдържание на ненаситени мазнини. Следват сарделите, палпусът и херингата, както и морските дарове – скариди, раци, миди и стриди.
В около 100 g сьомга има 2 g омега-3, което надвишава препоръчваното количество, което трябва да се приема за 1 ден.
Здраве
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари