Сач кавърма
* 2 кг телешко месо (сукалче) или крехко свинско
* 2 кг месо от пилешки бутчета
* 1 кг пресни чушки
* 10 бр. добре узрели домати
* 4-5 бр. люти чорбаджийски чушки
* 5 с.л. червен пипер
* сол
* 3 с.л. кимион, смлян или смес Бахарат
* 1 ч.ч. зехтин
Телешкото се нарязва, пилешкото също. На чушките се махат дръжките и семките, на чорбаджийските също. Голям сач - метален или пръстен, се загрява на огъня. Слагат се чушките цели да се поопърлят, махат се и се нарязват. Слага се телешкото в сача, като се бърка, и се запича добре от всички страни. Добавя се пилешкото, запича се и се слагат всички чушки. Долива се малко вода, но не да плува. Слага се зехтина. Като се изпари водата, се слагат нарязаните на едро домати и подправките. Долива се по малко вода. Бърка се от време на време. Пече се до готовност.