Ястия с пилешко за събота и неделя

вход през zajenata.bg
245500

Сач кавърма

300 г свинско месо (филе)
150 г пилешко месо (филе)
1 голяма глава лук
200 г микс от горски гъби (може и само печурки)
6 бр. печени месести червени чушки (сорт капия)
2-3 бр. кисели краставички
2-3 бр. домати
1 скилидка чесън
1 ч.л. горчица
1 ч.л. майонеза
1 ч.л. соев сос
чубрица
1/3 ч.ч. олио
80-100 г кашкавал (по желание)

Начин на приготвяне
Нарязваме месото на хапки. Посоляваме, слагаме соевия сос, горчицата, чубрицата, майонезата и нарязаната скилидка чесън. Разбъркваме хубаво и оставяме да се овкуси 10-15 минути. През това време почистваме гъбите и ги нарязваме на едри парчета (половинки или четвъртинки). Нарязваме лука на едро, печените чушки на лентички. Доматите настъргваме на ренде, краставичките нарязваме на полумесеци. Слагаме сача (може да използвате дълбок тиган и да готвите на котлона) над огнището и запалваме открит огън. Изливаме цялото олио и изчакваме, докато сачът хубаво се нагрее. Слагаме месото и пържим. Разбъркваме от време на време и продължаваме да пържим до получаване на леко зачервена коричка. Добавяме лука и продължаваме да пържим до неговото леко покафеняване. Слагаме гъбите, а след минута-две и печените чушки. Продължаваме да разбъркваме и да пържим. Ако има сос, изчакваме да се изпари и да остане само на мазнина. Добавяме и доматите и пак изчакваме до изпаряване на течността. Разбъркваме непрекъснато, докато ястието не остане отново само на мазнина. Слагаме и киселите краставички, разбъркваме и сваляме ястието от огъня. Сервираме (по желание) с настърган кашкавал. Може да наръсим с нарязан магданоз.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft