Скариди в кокосово мляко с ананас
* 20 бр. кралски скариди
* 2 бр. червени чушки
* 1/2 ананас (250-300 г)
* 3 скилидки чесън
* бялата част на 2 стръка пресен лук
* зелената част на 1 стрък пресен лук
* 50 г кашу
* 150 мл кокосово мляко
* 1/3 ч.ч. бяло вино
* 10 с.л. зехтин
* сол
Сърцевината на ананаса се изважда, вътрешната й част се отстранява, останалото се нарязва на кубчета. Скаридите се нарязват и се поръсват със сол на вкус. Пържат се в уок с предварително загряти 6 с.л. зехтин, докато се зачервят. Лукът и чесънът се нарязват на ситно, чушките - на парчета. След като се извадят скаридите, в същия тиган се загряват още 4 с.л. зехтин и за кратко се запържват лукът, чесънът, кашуто и чушките. Посолявя се, налива се бялото вино, добавят се кубчетата ананас, кокосовото мляко и 1/2 ч.ч. (100 мл) вода. Щом закъкри се връщат скаридите. Разбърква се и когато е готово се сервира в издълбани половинки ананас.