Ястия от здравословната тайландска кухня

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пиле по тайландски с ориз
102840

Пиле по тайландски с ориз

* 400 г пилешко месо
* 250 г жасминов ориз или Басмати
* 1 бр. морков
* 2 стръка пресен чесън
* 3-4 с.л. олио
* 1 с.л. къри
* 2 кубчета пилешки бульон
* 1 връзка пресен кориандър (магданоз)

Измитото и подсушено пилешко месо се нарязва на едри ивици. Морковът се настъргва на едро, а чесънът се нарязва на ситно. В подходящ съд се слага олиото да се загрее и се запържват хубаво чесъна и морковите, добавя се пилешкото месо и се пържи още 4-5 минути, прибавя се кърито и се пържи още 1 минута. Слага се ориза, разбърква се и се добавят 750 мл гореща вода, в която са разтворени пилешките бульони, пробва се за сол и ако е необходимо, се посолява. Ястието се оставя на тих огън, докато се поеме водата - не се бърка. Маха се от огъня, покрива се с кърпа, похлупва се и се оставя 15-20 минути да се задуши. Сервира се поръсено със ситно нарязан кориандър или магданоз.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft