Пиле по тайландски с ориз
* 400 г пилешко месо
* 250 г жасминов ориз или Басмати
* 1 бр. морков
* 2 стръка пресен чесън
* 3-4 с.л. олио
* 1 с.л. къри
* 2 кубчета пилешки бульон
* 1 връзка пресен кориандър (магданоз)
Измитото и подсушено пилешко месо се нарязва на едри ивици. Морковът се настъргва на едро, а чесънът се нарязва на ситно. В подходящ съд се слага олиото да се загрее и се запържват хубаво чесъна и морковите, добавя се пилешкото месо и се пържи още 4-5 минути, прибавя се кърито и се пържи още 1 минута. Слага се ориза, разбърква се и се добавят 750 мл гореща вода, в която са разтворени пилешките бульони, пробва се за сол и ако е необходимо, се посолява. Ястието се оставя на тих огън, докато се поеме водата - не се бърка. Маха се от огъня, покрива се с кърпа, похлупва се и се оставя 15-20 минути да се задуши. Сервира се поръсено със ситно нарязан кориандър или магданоз.