Пикантни гъби в кокосово мляко
* 30 мл фъстъчено олио
* 3 скилидки чесън
* 2 бр. чили чушки
* 1 глава лук
* 250 г гъби кралски печурки
* 150 мл кокосово мляко
* 2 с.л. пресен кориандър, нарязан на ситно
* сол и черен пипер
Чесънът и кориандърът се нарязват на ситно, чушките и гъбите на филийки, лукът също на ситно. Чушките (семките се махат) и чесънът се запържват във фъстъченото олио. Запържва се за няколко секунди и се добавя ситно нарязания лук. Пържи се, като се разбърква (за 2 минути). Добавят се нарязаните на филийки гъби и се пържат като се разбърква около 2-3 минути. Добавя се кокосовото мляко и след като заври, се вари докато течността се редуцира наполовина. Подправя се на вкус със сол и черен пипер. Поръсва се отгоре със ситно нарязания кориандър, леко се разбърква и се сервира.