Тайландска супа от скариди
* 400 г изчистени и сготвени скариди
* 1/2 връзка пресен лук
* 2 стръка пресен чесън
* 2 скилидки чесън
* 2-3 с.л. бяло вино
* 2 бр. моркови
* 1 връзка магданоз
* 1 бр. домат
* 150 мл кокосово мляко
* фиде
* 1/2 ч.л. шафран
* 1/4 индийско орехче
* 2 с.л. вегета
* сока на 1/2 лимон
* черен пипер
Лукът и двата вида чесън се нарязват и се запържват в мазнина. Добавят се домата, предварително накиснат в гореща вода, обелен и настърган, и виното. След 10 минути се прибавят и половината скариди - предварително смлени в блендер или пасирани. След 5 минути се добавят водата, сотираните и нарязани на тънки шайби моркови и подправките. След 10 минути се добавя фидето. След като се свари се прибавя другата половина от скаридите и нарязаният магданоз. Прави се застройка от кокосовото мляко и лимоновият сок. Добавя се във врящата супа и след около 2-3 минути се сваля от огъня.