Тайландска кокосова супа със скариди
# 1 и 1/2 с.л. настърган джинджифил
# 2-3 ч.л. чили паста с чесън
# 1 кг кралски скариди
# 2 с.л. брашно
# 3 с.л. соев сос
# 400 г домати от кнсерва
# 1/2 ч.ч. нарязан зелен лук
# 2 с.л. сок от лайм
# 1/2 ч.л. кафява захар
# 1 и 1/2 ч.ч. гъби (може и от консерва)
# кориандър
Смесват се млякото, чили пастата и джинджифила. Кипват се на котлона, добавят се скаридите и огънят се намалява. Вари се около 3 минути. Изваждат се в чиния и се оставят настрани. Брашното се смесва със соевия сос, сипва се малко от вареното мляко, разбърква се и внимателно, при постоянно бъркане се добавят към останалата част от супата. Добавят се лука, нарязаните домати, сока от лайм и захарта. Оставя се да кипне, след това се намалява огъня и се вари 5 минути до сгъстяване, като от време на време се разбърква. Добавят се нарязаните гъби и се вари още 2 минути. Връщаме скаридите в супата и варим до готовност. Поднася се поръсена с нарязания кориандър.