Тилапия в тайландски сос
* 4 филета тилапия
* 4 с.л. царевично брашно
* 2 с.л. олио
* 4 стръка зелен лук
* 2 скилидки чесън
* малко парче джинджифил
* 2 с.л. соев сос
* 1 с.л. кафява захар
* сокът на 1 бр. лимон
* 1 бр. лимон на резени за сервиране
* 1 червена люта чушка, нарязана
* шепа листа от босилек
Филетата се овалват в царевичното брашно и се изпържват в олиото за 2-3 минути от всяка страна, докато получат хрупкава коричка. Изваждат се от тигана и се оставят на топло. В същия съд, съвсем за кратко се запържват нарязаният на кръгчета лук, счуканият чесън и ситно накълцания джинджифил, след което се добавят соевия сос, захарта и лимоновия сок и се оставя сместа да се сгъсти до консистенцията на лек сироп. С получения сос се залива рибата, поръсва се с нарязана люта чушка и босилек и се поднася украсена с лимоновите резени.