Сладкиш с праскови и бадеми
300 г захар
150 г брашно тип 500
1/4 пак.канела на прах
1/4 индийско орехче
1/4 ч.л.джоджен сушен
600 г праскови
50 мл портокалов сок
50 г овесени ядки
50 г бадеми
100 г масло
ПРИГОТВЯНЕ:
1. В голяма купа пригответе тестото
2. Смесете захарта, брашното, канелата, индийското орехче и джинджифила
3. Прибавете прасковите и нектара или портокаловия сок
4. Разбъркайте внимателно тестото, за да поеме сока
5. Изсипете го в правоъгълна тавичка
6. За заливката смесете 1 чаша от кристалната захар с овесените и бадемовите ядки и 1/2 ч.ч. от брашното
7. Прибавете маслото и с помощта на нож накълцайте всичко на големи тестени трохи
8. Посипете с тях тестото в тавата
9. Печете сладкиша 30-35 минути при 200 градуса, докато прасковите омекнат, а горният му слой се зачерви
10. Поднесете го топъл или със стайна температура, по желание с топка сладолед.