10 Септември 2012
113021
Бутерки с праскови
Конфитюр от праскови
Крем с праскови и орехи
Пай от праскови
Пълнени праскови с мед и орехи
Сладкиш от праскови
Сладкиш с праскови и бадеми
Прасковен сладолед
Торта с праскови
Индийско ястие с праскови и пъпеш
Сладкиш от праскови
400 г праскови
130 г захар
125 г брашно тип 500
2 бр.яйца
250 мл краве прясно мляко
1/8 ч.л.сол
20 г масло
ПРИГОТВЯНЕ:
1. Измийте прасковите и ги обелете
2. Нарежете ги на тънки резенчета и ги посипете с 2 супени лъжици захар
3. Оставете ги така да престоят, докато приготвите тестото
4. Изсипете брашното в широк съд
5. Направете кладенче в средата и чукнете яйцата
6. Сипете захарта и щипка сол
7. Омесете тесто и добавяйте малко по малко млякото, като продължавате да месите
8. В намазана с масло тава подредете оваляните в захар праскови
9. Изсипете отгоре тестото и изпечете сладкиша в умерена фурна
10. Като го извадите, го обърнете с плодовете нагоре
11. Бухналият по време на печенето сладкиш спада леко.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари