14 Март 2012
376420
Тирамису
Тирамису с кисело мляко
Тирамису с бишкоти
Тирамису с маскарпоне
Тирамису с шоколадови пурички
Тирамису с лешници
Тирамису в ананас
Тирамису с извара
Тирамису със сирене
Сладоледено тирамису
Плодово тирамису
Тирамису с ягоди
Сладоледено тирамису
1 кг сладолед Тирамису
34 парчета готварски бишкоти
250 мл силно кафе
3 с.л. ликьор Амарето
1 ч.л. ром
3 ч.л. какао
Сладоледа оставете за кратко да се отпусне. Силното кафе смесете с ликьора и рома. В тавата наредете половината от бишкотите, които предварително сте накиснали в сместа от кафе и ликьор. С помощта на готварски шприц половината от вече отпусналия сладолед оформете вълнообразно върху бишкотите. След това по същия начин отгоре наредете другата половина от предварително напоените бишкоти, върху които се оформя и останалата част от сладоледа. Поставете във фризер да стегне и след това поръсете с какао. По желание може да украсите с едри шоколадови стърготини.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари