Рецепти за вкусно тирамису

вход през zajenata.bg
376410

Тирамису с бишкоти

5 бр. жълтъци
120 г захар
50 мл ром
30 мл кафеен ликьор
250 мл сладкарска сметана
500 г сирене Маскарпоне
36-40 бишкоти Савоярди
студено кафе за напояване на бишкотите

Жълтъците се разбиват със захарта, слагат се на водна баня и разбиването продължава, докато побелеят и се сгъстят. Междувременно се прибавят рома и ликьора и всичко се разбърква. Смъква се от котлона и се разбива още 3-4 минути, докато започне да се охлажда. Маскарпонето се разбърква, докато стане кремообразно, а в друга купа се разбива сметаната. Към маскарпонето внимателно се добавя яйчната смес и всичко се разбърква добре. Последна се прибавя и сметаната, като всичко се смесва леко с помощта на шпатула или лъжица.
Тортата се реди така: един ред бишкоти, крем, пак бишкоти, после пак крем (височината на тортата зависи от вас и от формата, която сто сте избрали), накрая се завършва с крем. Аз ви препоръчвам да ползвате форма с махащи се стени, защото трябва нещо да придържа тирамисуто, докато крема стегне добре. Преди да се наредят, бишкотите се потапят леко в кафето. Готовата торта се прибира в хладилника за няколко часа преди консумация, а най-добре за цяла нощ. Преди да се сервира се поръсва с натурално какао и се украсява по желание.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft