Плодово тирамису
2 бр. жълтъци
40 г захар
250 г сирене Маскарпоне
150 г бишкоти
100 г разбита сметана
пудра захар
125 г къпини
125 г малини
2 с.л. пудра захар
сок от 1 портокал
настъргана кора от 1 портокал
1 ч.л. ванилова захар
С миксер се разбиват поотделно къпините и малините с по 1 с.л. пудра захар. Сокът се прецежда. Отделно жълтъците се разбиват с 40 г захар, ваниловата захар, сокът и настърганата кора от портокал около 10 минути или до получаване на жълта кремообразна смес. Прибавя се сиренето Маскарпоне и с дървена лъжица се разбърква до получаване на еднородна смес. В тава се нареждат бишкотите, покриват се с едните миксирани плодове, а отгоре половината от крема. Върху крема се нареждат останалите бишкоти, другия крем и другата половина от крема. С помощта на шпатула се заглажда. Формата се покрива с найлоново фолио и се прибира за една нощ в хладилника. Преди сервиране се украсява с разбита сметана, няколко къпини и малини. Поръсва се с пудра захар.