Тирамису със сирене
1 голям пакет бишкоти - 48 бр. бишкоти
400 г сирене Филаделфия или сирене Крема или обезсолена извара
4 бр. яйца
500 мл течна сладка сметана или 200 г заквасена сметана
200 мл ликьор Бейлис
2 ч.л. нес-кафе
какао
4 с.л. захар
1 ч.ч. готово шварц кафе
Разделят се жълтъците от белтъците. В жълтъците се прибавя захарта и се бие до побеляване, след което се прибавя сиренето и се разбива добре, след всичко това се прибавя ликьора. В друг съд се разбива сметаната. В трети съд се разбиват белтъците на сняг.
Смесите от трите съда се смесват и разбъркват с дървена лъжица до еднородна смес, която се разделя на две части. В едната се прибавя нес-кафето и се разбърква.
В квадратна или правоъгълна тавичка или йенска тенджера се редят: потопени за малко в шварц кафе (предварително направено) бишкоти, след това бял крем, поръсен с какао, след това нес кафе крем, след това пак потопени бишкоти и така се редуват до края, като най-отгоре се поръсва плътно с какао. Оставя се в хладилник за 24 часа.