8 Април 2012
377670
Попска яхния за обяд в понеделник
Кебап в йенска тенджера за вечеря в понеделник
Задушено месо в тенджера под налягане за обяд във вторник
Пълнени чушки с яйца и сирене за вечеря във вторник
Чушки бюрек със сос за обяд в сряда
Богата фасул яхния за вечеря в сряда
Винен кебап за обяд в четвъртък
Спанак с ориз в гювечета за вечеря в четвъртък
Спанак с яйца за обяд в петък
Шиш кебап за вечеря в петък
Спанак с яйца за обяд в петък
1 кг спанак
1 глава лук
60 г масло или олио
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. доматено пюре
сол
черен пипер
8 бр. яйца (по 2 яйца на порция)
Нарязаният на ситно лук се задушава. Когато стане прозрачен се прибавя брашното и задушаването продължава, докато брашното порозовее. Добавят се червения пипер, доматеното пюре и нарязаният на тънки ивици спанак. Когато омекне, се изсипва в тавичка, посолява се и се залива с топла вода, до половината от височината на спанака. Пече се в загрята фурна и когато се позапече се изважда. С помощта на лъжица се правят гнезда, в които внимателно се слагат суровите яйца. Върху всяко се слага сол и черен пипер и пак се връща във фурната, да се запекат яйцата.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари