Богата фасул яхния за вечеря в сряда
1 ч.ч. едър бял фасул
1/3 ч.ч. сусам
2 с.л. масло
1 и 1/2 ч.ч. ориз
2 глави лук
1 бр. морков
1 стрък праз лук
1 бр. наденица
2 шепи нарязано на дребно агнешко или телешко месо
1 ч.ч. обелени домати
1-2 дафинови листа
сол
черен пипер
Слага се фасулът в тенджера със 2 ч.ч. топла вода и се вари до полуомекване. В тиган се слагат 1/3 ч.ч. сусам с 2 с.л. масло и се бърка. След като се позапържи се прибавя ориза с 3 ч.ч. вода и се задушава.
В тенджера с малко мазнина се запържва дребно нарязаната наденица и 2 шепи дребно нарязано месо, след което се прибавят смлените или много ситно нарязани лук, морков и праз. Бърка се всичко и като се позапържи се слагат обелените домати, дафиновите листа, черния пипер и солта. Към всичко това се прибавя леко задушения фасул и се вари в тенджера под налягане 20-тина минути.
Сервират се заедно - в чинията се слага купичка ориз и после яхния.