Какво да сготвим от понеделник до петък за обяд и вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Богата фасул яхния за вечеря в сряда
377660

Богата фасул яхния за вечеря в сряда

1 ч.ч. едър бял фасул
1/3 ч.ч. сусам
2 с.л. масло
1 и 1/2 ч.ч. ориз
2 глави лук
1 бр. морков
1 стрък праз лук
1 бр. наденица
2 шепи нарязано на дребно агнешко или телешко месо
1 ч.ч. обелени домати
1-2 дафинови листа
сол
черен пипер

Слага се фасулът в тенджера със 2 ч.ч. топла вода и се вари до полуомекване. В тиган се слагат 1/3 ч.ч. сусам с 2 с.л. масло и се бърка. След като се позапържи се прибавя ориза с 3 ч.ч. вода и се задушава.
В тенджера с малко мазнина се запържва дребно нарязаната наденица и 2 шепи дребно нарязано месо, след което се прибавят смлените или много ситно нарязани лук, морков и праз. Бърка се всичко и като се позапържи се слагат обелените домати, дафиновите листа, черния пипер и солта. Към всичко това се прибавя леко задушения фасул и се вари в тенджера под налягане 20-тина минути.
Сервират се заедно - в чинията се слага купичка ориз и после яхния.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft