8 Април 2012
377660
Попска яхния за обяд в понеделник
Кебап в йенска тенджера за вечеря в понеделник
Задушено месо в тенджера под налягане за обяд във вторник
Пълнени чушки с яйца и сирене за вечеря във вторник
Чушки бюрек със сос за обяд в сряда
Богата фасул яхния за вечеря в сряда
Винен кебап за обяд в четвъртък
Спанак с ориз в гювечета за вечеря в четвъртък
Спанак с яйца за обяд в петък
Шиш кебап за вечеря в петък
Задушено месо в тенджера под налягане за обяд във вторник
1 кг месо
100 г мазнина
200 г лук
200 г картофи
300 г домати
5-6 скилидки чесън
1 дафинов лист
няколко зърна черен пипер
1 ч.л.червен пипер
кимион
сол
Нарязаното на порции месо се посолява.
В тенджерата под налягане се реди: месо, дребно нарязан лук, нарязани на кубчета картофи. Отново се слага месо, лук, картофи и месо. Прибавят се обелените скилидки чесън, черният пипер, дафиновият лист, кимион и сол на вкус. Налива се 1 ч.ч. гореща вода. Поръсва се с настърганите домати и се полива със сгорещената мазнина, оцветена с червения пипер.
Тенджерата се затваря и се поставя на огъня. Задушаването продължава 20-25 минути след завирането на ястието.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари