Пролетни ястия със спанак и коприва

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Спаначена супа с макарони
259690

Спаначена супа с макарони

* 300 г пресен спанак
* 1/2 глава кромид лук
* или 1 връзка зелен лук
* 1 литър вода
* 50 г макарони
* 200 мл прясно мляко
* 1 твърдо сварено яйце
* олио или краве масло
* сирене

Приготвяне:

• Дребно нарязаният лук се задушава в масло, докато омекне.
• Прибавя се измитият и нарязан спанак.
• Задушава се, докато спанакът не намали обема си видимо.
• Залива се с гореща вода и се изсипват макароните.
• След като макароните са готови (10-15 минути) се прибавя 200 мл прясно мляко.
• Супата се довежда до кипване (не се кипва!!).
• Отделно се сварява едно яйце, обелва се и се нарязва на половинки.
• Сиренето се натрошава.
• При поднасянето супата от спанак се украсява с нарязаното яйце и натрошеното сирене.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft