Лесни пролетни ястия

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Спаначени сарми с варени яйца
105186
Спаначени сарми с варени яйца

Спаначени сарми с варени яйца

500 г спанак с едри листа
6 сварени яйца
150 г гъби
1 ч. ч. ориз
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
3 моркова
100 мл олио
черен пипер
червен пипер
сол

• Пресният лук се нарязва на ситно, морковите се рендосват.
• Задушават се заедно в олиото под капак.
• Добавят се измитите и нарязани на ситно гъби, а когато омекнат, се слагат оризът и подправките.
• Запържват се няколко минути и се свалят от котлона.
• В сместа се добавя и нарязаният на ситно магданоз.
• Яйцата се нарязват на по 6 парчета всяко.
• Взимат се по 2-3 спаначени листа, сипва се по 1 ч. л. от плънката и се слага по едно парче яйце.
• Завиват се сармички и се редят в дълбока тенджера.
• Заливат се с 3 ч. ч. вода и се варят 15-20 минути.
• Спаначените сарми с варени яйца се поднася топли. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft