Тайландско пиле с кашу
* 1 кг пилешко месо
* 1 ч.ч. соев сос
* 250 г кашу
* 2 глави лук
* 3 с.л. къри
* 2 с.л. рибен сос
* 1 с.л. джинджифил
* 200 г гъби
* 4 с.л. зехтин
Пилето (1 кг) се нарязва на ситни кубчета и се маринова в соев сос (1 ч.ч.), къри (3 с.л.), джинджифил (1 с.л.) и рибен сос (2 с.л.) за поне 30-40 минути. За най-добър резултат се маринова 2-3 часа.
Маринатата се отделя и се кипва за няколко минути, така че леко да се сгъсти и да се унищожат бактериите, дошли от суровото месо.
Пилето се запържва за 7-8 минути, така че да не е сурово, но и да не стане прекалено сухо. Лукът (2 глави) се нарязва на ситно и се задушава в малко зехтин. Отделно от него се задушават нарязаните на ситно гъби (200 г). Кашуто (250 г) се вари 3-4 минути, докато омекне.
Накрая всички продукти се смесват в голяма тенджера или уок и се готвят 3-4 минути, за да се смесят ароматите.
Забележка: Ако не разполагате с рибен сос, може да го замените със сос Уорчестър или да го пропуснете.