14 Март 2012
376440
Тирамису
Тирамису с кисело мляко
Тирамису с бишкоти
Тирамису с маскарпоне
Тирамису с шоколадови пурички
Тирамису с лешници
Тирамису в ананас
Тирамису с извара
Тирамису със сирене
Сладоледено тирамису
Плодово тирамису
Тирамису с ягоди
Тирамису с лешници
1 с.л. нескафе
3 с.л. фина захар
125 мл готварска сметана
250 г сирене Маскарпоне
240 г бишкоти
50 мл ликьор
25 г едро настърган тъмен шоколад
70 г едро накълцан изпечен лешник
Кафето и половината от захарта се разтварят в 160 мл горещата вода. Прибавя се ликьора и сместа се охлажда. Междувременно сметаната и останалата захар се разбиват на мек сняг. Прибавя се сиренето и всичко се разбърква добре с дървена лъжица. Бишкотите се потапят в изстиналата кафеeна смес. Нареждат се в правоъгълна тава (форма) на един ред. Напръскват се с останалата кафеeна смес. Отгоре се разпределя кремообразната смес. Накрая се поръсват с лешници и шоколад. Тирамисуто се поставя в хладилник, за да се охлади, поне за 4 часа (най-добре за цяла нощ).
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари