Вкусен тутманик рецепти

вход през zajenata.bg
1729510

Тутманик лесна рецепта

брашно - 1 кг.

яйца - 4 бр.
кисело мляко - 250 гр.
захар - пудра 70 гр.
сода бикарбонат - 1 к. л.
сол - 1 к. л.
олио - 2 с. л.
вода
мас

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта.

В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3 яйца, прибавя се мазнината и захарта. Тази смес объркваме с брашното, като се прибавя вода, докато се получи меко тесто. Меси се докато тестото се изглади и започват да се появяват мехурчета и да се отделя от съда.

От тестото се отделят топки и от тях се правят дебели кори. Нареждат се три кори една върху друга, като между тях се слага мас. Кората се разтегля с формата на тавата, маже се с мазнина и се ръси обилно със сирене. Прави се втора кора по същия начин.

Така подредените кори се притискат с пръсти , като отгоре се оставят следи. Намазва се с мазнина и яйце.

Пече се в умерена фурна.


 

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft