Вкусен тутманик рецепти

вход през zajenata.bg
1729538

Тутманик с мас рецепта

брашно - около 1 кг

мая - 1 кубче
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
яйца - 4 броя
вода - 250 мл топла
сирене - 350 г
мас - 200 г

Разтворете маята в топлата вода заедно със захарта и 4 с.л. брашно. Оставете да втаса на топло.
Пресейте брашното и в кладенче по средата сипете маята, солта, 3 яйца 1 белтък. Замесете меко тесто, като постепенно заемате брашно от краищата. При нужда използвайте по-малко от 1 кг.

Добре омесеното тесто прехвърлете върху кухненски плот или маса и разточете на квадрат с дебелина около 2 см. Намажете с 1/3 от маста и поръсете с 1/3 натрошеното сирене.

Сгънете като плик и отново разточете до първоначалните размери. Пак намажете и поръсете със сирене, сгънете като плик и повторете процедурата още веднъж без да разточвате.

Сложете в намаслена тава със сгънатата част отдолу. Нарежете на квадрати и намажете с разбит жълтък. Сложете тутманика с мас да се изпече в незагрята фурна на 170 градуса до готовност.
 

1 2 3 4 5
6
7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft