Вкусен тутманик рецепти

вход през zajenata.bg
1729498

Тутманик с мая рецепта

мая - 20 г прясна или 1 пакетче суха

брашно - 2 - 3 с.л.
сол - 1 щипка
захар - 1 щипка
вода - 100 мл хладка
брашно - 500 г
яйце - 1
масло - 125 г
оцет - 1 с.л.
сол - 1 к.л.
сирене - 300 г краве

Разтворете маята с хладката вода, брашното и захарта и оставете да втаса, докато увеличи обема си 3 пъти.
Пресейте брашното, направете кладенче и сипете вътре солта и вътре останалите продукти за тестото, като добавите и втасалата мая и замесваме средно меко тесто.

Разделете тестото на 7 топчета и ги оставете на топло, за да втасат за около 45 минути. Разтопете маслото отделно и овалвайте в него всяко топче. След това внимателно ги разтеглете на кора с размера на тавата, в която ще печете.

Започнете да редите кори в намазнената тава, като върху всяка поръсвайте мазнина и натрошено сирене. Наредения тутманик нарежете на триъгълници и го оставете да втаса за около 30 минути.

По желание го намажете с разбито яйце или жълтък и сложете да се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса за около 45 минути. Изпечения тутманик запарете с кърпа, докато леко се охлади. 

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft