Вкусен тутманик рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Тутманик с кашкавал рецепта
1729498

Тутманик с кашкавал рецепта

 

яйца - 5 броя (заделяме един жълтък за намазване)

кисело мляко - 1 ч.ч.
сода - 1 ч.л. лъжичка
прясно мляко - 1 ч.л. лъжичка
мая - кубче (около 40 г)
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
брашно - за замесване меко тесто(около 2 кг)
масло - около 75 г
сирене - около 300 г за поръсване
кашкавал - за поръсване

Разтвряме маята в топло прясно мляко, а содата угасяме в киселото мляко. Замесваме меко тесто, което се разточва на кора, дебела около 1 пръст. Маже се обилно с разтопено масло, поръсва се със сирене и се навива на руло, като леко се усукват краищата. 

Рулото се реже на парчета, които се нареждат в намазана с масло тава. Оставя се да втаса около половин час. Намазва се със запазения предварително жълтък и се слагат да се пекат на 200 градуса. 

Малко преди  тутманикът  да стане готов се ръси с настърган кашкавал. 

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft