Вкусен тутманик рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как се приготвя тесто за тутманик и мекици
1729503
Как се приготвя тесто за тутманик и мекици

Как се приготвя тесто за тутманик и мекици

1000 гр.брашно тип 500
2/3 пак.мая
400 млкраве кисело мляко
1 бр.яйца
1.50 ч.л.сол
5 гр.захар
20 млолио
1 ч.л.сода бикарбонат

Прясната мая се размива в малко хладка вода
Брашното се пресява и в него се прави кладенче
В кладенчето се изливат киселото мляко, яйцето, солта, содата, олиото, захарта и размитата мая
Замесва се средно меко тесто, което не трябва да се меси прекалено много
Тестото се слага в найлонов плик, намазан с олио и се оставя в хладилника за една нощ.

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft