Вкусен тутманик рецепти

вход през zajenata.bg
1729498
Лесен тутманик

Лесен тутманик

брашно - 1 кг

яйца - 2 броя
сирене - 500 г краве
вода - 400 мл хладка
масло - 1 пакетче (125 гр) краве
мая - 1 кубче
захар - 1 с.л.
оцет - 2 с.л. ябълков
сол - щипка
яйца - 1 жълтък

Размийте маята с топлата вода, захар и няколко с.л. брашно. Щом се е активизирала, добавете солта, ябълковия оцет, разбитите яйца и пресято брашно. Замесете меко и еластично тесто, което трябва да се раздели на 8 топки.

Покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат, докато удвоят обема си.

Разтопете маслото. Всяка топка тесто се потапя в маслото. Разтегляйте топките с ръце на кора с диаметър около 30-40 см. Всяка кора намазвайте с масло и поръсвайте с натрошено сирене щедро. По 2 кори се подреждат така една върху друга и се оформят на руло, като трябва да приготвите общо 4 такива рула.

Сложете рулата в подмазнена тава на охлюв, като краищата се съединяват. Отгоре намажете с разбит с малко вода жълтък и пожелание поръсете със сусам.

Оставете тутманика да почине за около 15 минути и го пъхнете да се изпече в загряна умерена фурна на 200 градуса около 40 минути. 

1 2 3 4 5 6 7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft