5 Февруари 2012
142156
Греяно вино по Френски
Говежди пържоли по Френски
Грах по Френски
Зелена салата с Френски сос
Омлет по Френски в микровълнова
Картофи по Френски
Пилешко бон филе по Френски
Салата по френски в коктейлни чаши
Френски сос за телешко месо
Месо по Френски
Френски палачинки с шоколад
Френски кроасани
Френски пудинг Карамел
Френски десерт Clafoutis
Френски пудинг Карамел
4 с.л. захар
70 г масло
7 с.л. брашно
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
6 бр. яйца
1 ванилия
200 г сметана
2 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне
Захарта се карамелизира в съд с по-дебело дъно и се залива с млякото. След като карамелът се разтвори, съдът се дръпва от огъня и при постоянно разбъркване се прибавят леко разтопеното масло, ванилията, брашното, жълтъците (един по един). Накрая, без да спира бъркането, се изсипват белтъците, разбити на твърд сняг. Тестото се слага в по-малък съд и се пече на водна баня 45 минути. Готовият пудинг се охлажда на стайна температура и тогава се изважда от съда. Поднася се полят със сметаната, разбита с пудра захар. Върху сметаната могат да се подредят плодове според сезона.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари