Лесна домашна пърленка рецепти

вход през zajenata.bg
1763687

Чеснова пърленка

500 г брашно
7 г суха мая
сол
300 мл топла вода
2 с.л. зехтин
1 с.л. мед
25-30 г меко масло
2 скилидки чесън
мащерка, босилек, сминдух
сирене, кашкавал

В купа пресяваме брашното, заедно с маята и солта. В топлата вода, разтваряме меда и зехтина (ако меда е захаросан сложете 1/2 с.л.) и добавяме към брашното. Замесва се меко тесто, да не залепва по пръстите, меси се около 10-тина минути. Оставя се в набрашнен съд да втаса около 45 минути до 1 час (трябва да удвои обема си). Скилидките чесън ситно нарязани се разбъркват добре с размекнатото масло.
В тавата, в която ще печем слагаме хартия за печене, която намазваме леко с четка с част от чесновото масло. Отгоре разстиламе тестото. Намазваме обилно с останалото чесново масло, поръсваме със сухите подправки (мащерка, босилек, сминдух) и натрошаваме сирене и настърган кашкавал.
Пече се в предварително загрята фурна на 180-190С, горен и долен реотан, на средна скара за около 40 минути. 

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft