Ястия от турската кухня

вход през zajenata.bg
456083

Шиш кебап

    * 1 кг кайма
    * 1 глава лук
    * 4–5 филии стар хляб
    * 2 бр. жълтъци
    * 2 скилидки чесън
    * 1/2 връзка магданоз
    * 2 бр. патладжани
    * 2 ч.л. сол
    * 1 и 1/2 ч.л. червен пипер
    * 1 ч.л. кимион
    * 1 ч.л. червен пипер
    * 2 бр. домати
    * 2–3 бр. чушки

Лукът, магданозът и чесънът се нарязват на ситно, а хлябът се накисва във вода. Каймата се омесва с лука, хляба, жълтъците, магданоза и чесъна и се овкусява с подправките. От каймата се оформят средни по големина кюфтета, които се нанизват на шиш, като се редуват с кръгчета патладжан, резен домат и парче чушка. Оформеният шиш се пече на скара около 10–20 минути.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft