27 Март 2012
456083
Портокалова баклава
Кешкек
Гюлбаши
Турска салата
Пилаф по турски
Турско ашуре
Сач кавърма
Шиш кебап
Измир кюфте
Бяло сладко
Шиш кебап
* 1 кг кайма
* 1 глава лук
* 4–5 филии стар хляб
* 2 бр. жълтъци
* 2 скилидки чесън
* 1/2 връзка магданоз
* 2 бр. патладжани
* 2 ч.л. сол
* 1 и 1/2 ч.л. червен пипер
* 1 ч.л. кимион
* 1 ч.л. червен пипер
* 2 бр. домати
* 2–3 бр. чушки
Лукът, магданозът и чесънът се нарязват на ситно, а хлябът се накисва във вода. Каймата се омесва с лука, хляба, жълтъците, магданоза и чесъна и се овкусява с подправките. От каймата се оформят средни по големина кюфтета, които се нанизват на шиш, като се редуват с кръгчета патладжан, резен домат и парче чушка. Оформеният шиш се пече на скара около 10–20 минути.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари