Ястребово гнездо
Продукти:
* 1/2 кг кайма
* 1 глава лук
* 2 с.л. галета
* 5 яйца
* черен пипер
* кимион
* 1/2 връзка магданоз
* чесън на прах
* 4 печурки
* 4 ч.л. масло
Време за приготвяне:
15 минути
Рецепта за Ястребово гнездо:
Каймата (1/2 кг) се омесва със ситно нарязания магданоз (1/2 връзка), 1 яйце, галетата (2 с.л.), подправките и настъргания лук (1 глава). Оставя се на студено за час. Взема се една шапка от печурка и се овалва плътно с кайма откъм външната част. Каймата трябва да прехвърли и ръбчето на гъбата. Притиска се от всички страни и така облечената шапка се слага с горната част надолу върху тава с незалепващо покритие. Нареждат се и останалите три шапки, облепени с кайма. Слага се по парченце масло във всяка гъба и ястребовите гнезда се пекат до готовност. Чуква се по 1 яйце във всяко гнездо и се допича на горен реотан, докато белтъкът побелее.