Кайма с картофи на фурна
Порции: 6
Необходими продукти:
500г. кайма 3 стръка зелен лук 1гл. лук 2 моркова царевица от консерва 1кг. картофи магданоз 1ч.л. универсална подправка 1 кубче пилешки бульон 100г. твърдо сирене 100-150г. кашкавал черен пипер червен пипер чубрица кимион 1 с.л. кетчуп разтворен в 1 чаена чаша вода сол олио
Начин на приготвяне:
В кръгла тавичка се налива малко олио. В средата се разстила каймата омесена с чер. пипер, чубрица, кимион във формата на голямо кюфте. Картофите се нарязват на пръчици, лукът на колелца, морковите на кубчета. Смесват се с царевицата, натрошеното сирене, наситнения магданоз, разтворения кетчуп и останалите подправки. Кашкавалът се настъргва върху цялото ястие, но по-голямата част трябва да е върху каймата. Полива се с още малко олио. Върху картофената смес се сипва и вода. Ястието се пече предварително затоплена фурна, докато се зачерви. Сервира се, като се реже пожелание.