Как се прави Омлет
Необходими продукти:
3 яйца
25г. салам(шунка)
25г. кашкавал
25г. масло
25г. топено сирене
1 с.л. вода
половин домат
1 корнишон
половин зелена чушка
сол
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват малко с вода. Загряваме тефлонов тиган с маслото и изсипваме яйцата, посоляваме. Предварително сме нарязали салама,кашкавала,топеното сирене не кубчета. Домата и чушката и корнишона на колелца. Яйцата са започнали да се запържват и поръсваме отгоре кубчетата от кашкавала,салама и сиренето. Хубаво е да се обърне целия омлет да се запече,но може да се разреже на половина и по лесно се обръща като се запече в/у едната половина се слага домата на колелцата и чушката посолява малко и захлупваме с другата половина.
Сервираме в чиния и отгоре нареждаме краставичката на колелца и пак посоляваме малко.